HOSPODÁŘSKÉ VÝSLEDKY SPOLEČNOSTI EP ENERGY ZA PRVNÍ POLOLETÍ ROKU 2013

29.8.2013

(Aktualizováno 2.9. 2013 – záznam telekonference s investory – bližší informace na konci článku)

•  Za první pololetí roku 2013 dosáhly konsolidované tržby výše 935,1 mil. eur a to zejména díky pozitivním sezónním vlivům z prvního letošního čtvrtletí. Konsolidovaný ukazatel EBITDA dosáhl výše 220,3 mil. eur a čisté konsolidované zadlužení činilo 900,3 mil. eur.

•  Finanční výkonnost zůstala v prvním pololetí roku 2013 ve všech segmentech dobrá.

•  Dlouhodobé financování slupiny je zajištěno pomocí dvou emisí dluhopisů

Za první pololetí roku 2013 vykazujeme ukazatel EBITDA ve výši 220,3 miliónů eur, což představuje přibližně 26% nárůst oproti prvnímu pololetí roku 2012. Tento výsledek je dán především změnami v rozsahu konsolidace, chladnějším počasím a lepším výkonem těžebního segmentu, který je způsoben především aplikací nových pravidel IFRS.

V oblasti financování jsme byli úspěšní ve snaze udržet optimální kapitálovou strukturu skupiny EP Energy. Její dlouhodobého a stabilního financování bylo dosaženo díky emisi dluhopisů ve výši 500 mil. eur splatných v roce 2019 a dluhopisů ve výši 600 milionů eur splatných v roce 2018.

Ve skupině nedošlo během prvního pololetí 2013 k žádným podstatným změnám.

I nadále se soustředíme na udržení a zlepšení našeho rizikového profilu a hledání dalších synergií v rámci skupiny.

EP Energy, a.s. je vertikálně integrovaná energetická utilita zahrnující 59 společností. V roce 2012 byla skupina největším dodavatelem tepelné energie v ČR, druhým největším domácím výrobcem elektřiny a zaujímala 3. pozici v těžbě uhlí v Německu. Skupina je vystavena relativně nízkému riziku vývoje na trhu, protože převážná část jejího EBITDA pochází z regulovaných aktiv a z aktiv s dlouhodobými smlouvami o odběru. Působí především v ČR a v Německu, v menší míře pak podniká i na Slovensku.

Remote Replay:

Access Code: 935838