EP ENERGY TRADING se spojila s První energetickou

7.1.2013

Holding EP Energy optimalizoval své aktivity v oblasti prodeje elektřiny a plynu fúzí dceřiných společností EP ENERGY TRADING (EPET) a První energetická (PEAS).
Obě společnosti nyní budou působit pod první uvedenou značkou, tedy EPET. Změna je platná od 1. ledna 2013 a je s ní spojeno také několik personálních změn na úrovní nejvyššího managementu.

Z pozice předsedy představenstva a generálního ředitele EPET odchází František Čupr. Nadále bude působit v managementu holdingu EP Energy, kde je odpovědný za divize obchodování s energiemi a obnovitelné zdroje.

Post předsedy představenstva EPET obsadí Miodrag Maksimovič, který dosud působil jako člen představenstva a generální ředitel společnosti První energetická.

Pozici generálního ředitele EPET převezme dosavadní finanční ředitel Petr Švec.

Ředitelem nově vytvořené divize Obchodování s elektřinou ve společnosti EP Energy Trading byl jmenován Milan Velner, jenž dosud zastával pozici hlavního tradera v První energetické.

„PEAS pro EPET v minulosti zajišťoval veškerý obchod s elektřinou na velkoobchodním trhu. Spojení firem tak představuje logický krok, od něhož očekáváme především větší efektivitu interních procesů a komunikace, snížení administrativní náročnosti a nákladů. „Cílem pro rok 2013 je dosáhnout tržeb ve výši 16 miliard korun“ uvedl Petr Švec, generální ředitel EPET.

EP ENERGY TRADING (EPET) je přední nezávislý dodavatel elektřiny, zemního plynu
a souvisejících služeb koncovým zákazníkům v České republice i na Slovensku. Výhodou EPET je přístup k vlastním zdrojům skupiny EP ENERGY, resp. EPH. V roce 2011 společnost realizovala v České republice a na Slovensku dodávky do všech odvětví průmyslu a služeb
o objemu 1,7 TWh elektřiny a 1,85 TWh zemního plynu. V segmentu nízkého napětí EPET patří v dodávce elektřiny pro firemní zákazníky i domácnosti mezi cenově nejvýhodnější dodavatele na trhu. Během svého dosavadního působení na trhu se firma stala vyhledávaným a respektovaným dodavatelem elektřiny a zemního plynu, a to nejen
z důvodu konkurenceschopných cen, ale i pro svoji zákaznickou orientaci, flexibilitu a širokou škálu doplňkových služeb. Více na www.epet.cz.

Daniel Častvaj
Ředitel komunikace a marketingu