EP ENERGY má nového generálního ředitele

7.3.2013

Novým generálním ředitelem skupiny EP ENERGY (EPE) se stal Tomáš David. Nahradil tak Jana Špringla, který zůstává členem představenstva EPE a bude se ve větší míře věnovat řízení aktivit Slovenského plynárenského priemyslu (SPP).

Zároveň bylo rozšířeno představenstvo skupiny EP ENERGY, které nově pracuje ve složení: Daniel Křetínský (předseda), Jan Špringl, Marek Spurný, Tomáš David, Pavel Horský a Jiří Feist.

Tomáš David je v EP ENERGY (vč. jejích právních předchůdců) zaměstnán od roku 2007. Doposud zastával pozici ředitele divize Elektřina a teplo.  Dříve působil jako výkonný ředitel pro strategii společnosti Eurotel Praha. Rovněž byl 10 let zaměstnán ve společnosti A.T. Kearney.

EP ENERGY je vertikálně integrovaná energetická utilita zahrnující řetězec činností sahající od těžby paliva po dodávku elektřiny a plynu koncovým zákazníkům. EPE je největším dodavatelem tepelné energie v ČR a druhým největším domácím výrobcem elektřiny. Kogenerační zdroje Elektráren Opatovice (EOP), Pražské teplárenské, United Energy (UE), MIBRAG, Plzeňské energetiky (PE) a obnovitelných zdrojů EP ENERGY disponují v úhrnu elektrickým výkonem 1054 MWe a kapacitou 4716 MWt pro výrobu tepla.

EP ENERGY prostřednictvím svých tepláren dodává v ČR teplo pro zhruba 360 tisíc domácností a dále také firemním, municipálním a institucionálním zákazníkům.

EP ENERGY zaujímá 3. pozici v těžbě hnědého uhlí v Německu, kde provozuje společnost MIBRAG.

EP ENERGY je stoprocentní dceřinou firmou společnosti ENERGETICKÝ A PRŮMYSLOVÝ HOLDING (EPH). Akcionářská struktura holdingu EPH je tvořena skupinami PPF (44,44 % akcií) a J&T (prostřednictvím private equity struktur – 37,04%), Daniel Křetínský má v EPH podíl 18,52% a současně odpovídá za jeho manažerskou správu.

Skupina EP ENERGY má celkem 4400 zaměstnanců.

Celkový konsolidovaný provozní zisk (EBITDA) podniků patřících do skupiny EP ENERGY za rok 2011 dosáhl 7,3 mld. Kč při celkových příjmech ve výši 39,3 mld. Kč.

Daniel Častvaj
Ředitel komunikace a marketingu